Edinburgh Scale és Post Partum Depresszió

Forrás: Shutterstock

A pszichológus ismerteti Cos a skála Edinburgh és hogyan lehet hasznos lehet diagnosztizálni a szülés utáni depresszió

Edinburgh Scale és Post Partum Depresszió

Diagnosztizálni depressziós rendellenesség, A DSM V szerint legalább legalább elégedettnek kell lennie 5 az alábbiak közül tünetek legalább Két hét és szinte minden nap:

 1. A depressziós hangulat a nap nagy részében (az egyén úgy érzi, szomorú, üres, kétségbeesett), vagy mások által megfigyeltek szerint panaszkodik;
 2. Az érdeklődés vagy az öröm elvesztése szinte minden tevékenységért;
 3. Jelentős súlycsökkenés nem az étrend vagy a túlzott növekedés miatt (a testtömeg 5% -ának változása egy hónapban), vagy az étvágy csökkenése vagy növekedése;
 4. Álmatlanság vagy hipersoncia;
 5. Pszichomotoros agitáció vagy lassulás (megfigyelhető másoktól, és nem a szubjektív érzéseket érezni lelassult);
 6. Fáradtság vagy energiahiány;
 7. Túlzott vagy nem megfelelő autozalértékelés vagy hiba érzései;
 8. Csökkenti a gondolkodás vagy koncentrálás vagy az indokolás;
 9. Ismétlődő halálos gondolatok (nem csak a haldokló félelemtől), vagy ismétlődő öngyilkossági ötletek

Ezek a tünetek fontosak a klinikai szempontból.

Olvassa el továbbá: Hogyan lehet megakadályozni a Postum depressziót

A postparto depresszió

Epizódok A hangulat megváltoztatása előfordulhat Négy héttel a terhesség után.

Annak ellenére, hogy a becslések a szülés utáni nyomon követési időszakon alapulnak, a nők 3 és 6% -a között, a terhesség alatt vagy a szülés utáni hetek vagy hónapokban bekövetkező jelentős depressziós epizód debütálása. A magasabb depressziós epizódok 50% -a posztpart kezdődik A szülés előtt.

Ezért ezek az epizódok együttesen perifériás epizódokként vannak meghatározva. A depressziós epizódokkal rendelkező nők gyakran vannak Peripartum Súlyos szorongás és pánikrohamok. A leendő tanulmányok kimutatták, hogy a terhesség alatti hangulat és szorongás tünetei, valamint a "Baba kék"A nagyobb depressziós epizódos posztpartnövény kockázatnövekedése, a hangulat epizódjainak peripartumában debütál, mind pszichotikus jellemzőkkel, mind anélkül, hogy.

A francidid gyakrabban kapcsolódik Pszichotikus epizódok Postm azzal jellemezve hallucinációk hogy megöli az újszülöttet, vagy az újszülött démoni birtoklásának téveszméjét, de a Post Partum hangulatának szennyeződésének és hallucináció menteseinek súlyos epizódjait is előfordulhat. A hangulat (nagy depressziós vagy mániákus) pszichotikus jellemzőkkel való átalakítása pszichotikus jellemzőkkel járó epizódok 1: 500-tól 1: 1000-ig terjednek, és gyakoribb lehet az elsődleges nőknél.

Olvassa el: Sötét Lati a terhesség és a postai posta

A Postum epizódok kockázata Pszichotikus jellemzők Különösen megnövekedett a nők számára a korábbi epizódok megváltozása szülés utáni hangulat, de ez is magas a nők egy korábbi történet egy depressziós vagy bipoláris betegség (különösen a bipoláris zavar) És a bipoláris rendellenesség családtörténeteivel. Miután a Post Partum epizódot pszichotikus jellemzőkkel mutatták be, az egyes későbbi születésekre vonatkozó visszaesés veszélye 30 és 50% között van. A POSTM PARTM epizódokat meg kell különböztetni Post Partum Delirium, amely kiemelkedik a tudat vagy figyelem ingadozó szintjén. szülés utáni az egyedi változtatások és adaptációk, potenciális hatása kezelés tervezése és hosszú távú hatásai kórtörténetben szülés utáni hangulati zavar V,.

Hogyan működik az edimbugh teszt

Vannak különböző szerszámok A depressziós tünetológia létezésének értékelése. Ezek közül a nagyon használt, az Edinburgh-teszt, de több, mint egy teszt meghatározható a Önértékelési kérdőív. Nincs diagnosztikai értéke, de az egyén pszichológiai állapotára utalhat. Ez főként önállóan ellenőrizni kell a létezést, vagy kevesebbet a pre-lythm depressziós állapot.

Az érvényes diagnózist csak szakember keresztül lehet elvégezni.

Képződik 10 tétel A hangulat módosításainak értékelése (szomorúság, boldogság, sírás, öröm), a bűntudat lehetséges feltétele, aggodalmak, szorongás vagy pánik, a koncentrációs kapacitás, az álmatlanság, az öngyilkossági gondolatok létezése.

Mindegyikhez 0 és 3 közötti pontszám.

Az értékelés az egyik lehetséges létezésére vonatkozik depressziós tünetek A folyamatban, amelyre egy szakember ajánlott, hogy részletesebb képet adjon a kezdete, a diagnózis és a kezelés követésére.

Mit jelent az "Edinburgh Scale" kifejezés

Edinburgh skála vagy Edinburgh posztnatali depresszió lépcsők (EPDS) az évek során született a 80 év alatt, mivel a klinikai tapasztalat, mind a gazdagok, mind a szegény országokban, mutatta ki a nők egyedi szenvedésének fennállását a terhesség alatt és után, hogy megváltoztassa a gyermek gondozását és gondozását. De nem csak. A nehézség is nyilvánvaló volt a szoptatás és a házassági kapcsolat szembe.

A skála egy szűrőeszköz, amely a Part-Partum depresszió azonosítására szolgál. A szoci-egészségügyi szolgáltatásokban, hanem más helyzetekben is használják, hogy konkrét kereséseket végezzenek, és jelentős adatokat gyűjtsenek a perinatális időszakhoz kapcsolódó tünetek megjelenítéséhez és megelőzéséhez. Ezt az információt használják segítsen a szomszédoknak És családjaik különösen jelentős időszak alatt.

Vannak azonban vannak Kritikus kérdések kizárólag személyes szinten értékelik, valamint szakmai:

 • A teszt megváltoztatható, ha egy nő nem fogadja el az Ön állapotát, és ezért nem válaszol a pontszámok tiszteletben tartására;
 • Az önértékelés a további leértékelés érzését eredményezi, és az állapot romlását okozza;
 • Nem mindig a nő tudja, hogy ki kapcsolatba lép, hogy ez a helyzet gyakran él egyedül.

Olvassa el: Depressziós anya és hatása a gyermekein

Vizsgálati eredmények és a beavatkozás

Értékek jelentős (20-30 között) A teszt vezeti a Depresszió vagy depressziós tünetológia jelenléte amely megköveteli a szakember azonnali beavatkozását. A változás jár együtt neuroendokrin tényezők, de számos tanulmány is beszámolt Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders jellegű, hogy kapcsolódik korábbi.

Ezért Fontos, hogy kapcsolatba lépjen egy tanácsadóval, a bizalom nőgyógyászával, a képzett személyzethez Hogy diagnosztizálni és beavatkozni is a pszichológiai támogatás révén, oly módon, hogy segítsen a neomamma számára, hogy támogassa a pszicho-élettani szinten egy bizonyos relevancia pillanatát.
Az érzelmi támogatással járó családi és társadalmi kapcsolatok is jelentősek. Nagyon gyakran, sőt, a nő, hogy ne legyen súlya, nem beszél róla, de fontos, hogy elkerülje a legjelentősebb kellemetlenségét és kompromisszumát az anya-gyermek kapcsolat, hogy egy kis erőfeszítést.

Néha ez a feltétel Ez nem tisztában van, Ezért helyénvaló kommunikálni a lelkiállapotát és gondolatait azoknak, akik hallgathatják. Sok nő, nap, attól tart, hogy ezt csinálják, és visszavonulnak, hogy képesek legyőzni. De ez nem mindig lehetséges, mivel nem olyan feltétel, amely létrehozza magát, de ez egy olyan állapot, amely egy esemény eredményeként keletkezik.

Számos lehetőség van mind nyilvános, mind magánszektorban. Miért nem kihasználják őket?

Gpt inrond-birth-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here