Mert apák boldogabbak és kevésbé hangsúlyozták, mint az anyák

Forrás: Shutterstock

Egy közelmúltbeli tanulmány szerint az apák, a gyermekgondozási tevékenységekben boldogabbak lennének, kevésbé stresszesek és kevésbé fáradtak, mint az anyák. Az okok? A gyermekek segítségnyújtási tevékenységeinek időpontja és módja a szülők körében.

Egy új amerikai tanulmány alapján apu, Amikor gondoskodik a gyerekekről, akkor lennének Boldogabb, kevésbé stresszes és kevésbé fáradt, mint az anyák: A kutatók szerint a vizsgálatban részt vevő ez a különbség függ, különösen az idő, és hogy a támogatás és gondozási tevékenységek a gyermekek között oszlanak meg a szülők.

A Penn State által végzett kutatásban, és a Családi Kérdek Journali Journaljában közzétett kutatások során a tudósok mértek arra, hogy mennyi ideig tartanak teljes anyákban és apákban, hogy vigyázzanak gyermekeikre.

Különösen az adatokat az által összegyűjtött hivatal: az adatok tájékoztatást tartalmaztak különböző tevékenységek oktatási, szórakoztatási, gyermekkori támogatás, személy (anya vagy és a megfelelő hangulatban.

Kiderült, hogy az apák gyermekkori támogatása nagyobb valószínűséggel rekreációs és gyakran tartották a hétvégén, míg az anyák tevékenysége nagyobb valószínűséggel lép be a szülők kategóriájába ", ez a szülők nélküli szülők.

Olvassa el továbbá: az apai szerep fontossága a gyermekek növekedésében

Továbbá a kutatók azt találták, hogy a kontextus (ház, játszótér stb.), Amelyben a tevékenységeket a gyermekkori támogatás végeztünk, ő teljesen megmagyarázni a különbség a boldogság szintjét az anyák és apák, és részben magyarázható a különbség a területen a stressz.

Végül a kutatás azt sugallja, hogy az anyák általában fáradtak és hangsúlyozták, mint apukák, és akik több olyan tevékenységet folytatnak, akik nagyobb valószínűséggel nagyobb stresszt teremtenek.

CADHLA MCDONNELL, Először a tanulmány szerzője, azt mondta, hogy annak ellenére, hogy az atyák általában azokat jelenleg sokkal részt az életét, hogy a gyerekek, mint a múltban, a szülők még mindig nagyon jellegétől függ össze van kötve a műfaj.

Sokféle tevékenység létezik, de egyesek fárasztóbb vagy kevésbé szórakoztatóak, mint mások. A játszótérbe való utazás kisebb, mint a pelenkák változása az éjszaka közepén. Tanulmányunkban igyekeztünk azonosítani ezeket a tevékenységeket, és megérteni, ha azok kapcsolódnak a különbségeket a hangulat, hogy megtaláljuk az anyák és az apák ".

„Továbbá, a történelem, a gyermekek gondozása volt érzékelhető, mint több központi identitásának nők: ez azt sugallja, hogy az anyák a gyermeknevelés lehet jelentősebb”, mondta McDonnell. „De a valóságban ez nem így: mind az anyáknak és az apáknak gyermekek gondozása nagyon fontos, és nincs különbség a nemi alapú”.

Boldog apa anyák: Ez nem az első tanulmány, hogy lássa
A Kaliforniai Egyetem által a visszafordításhoz végzett éves tanulmány szerint az apák az anyákhoz képest nagyobb valószínűséggel örülnének, miközben gondoskodnak a gyermekekről.
Ennek oka? A nyomozás apja, gyakrabban, mint az anyák, jelentették, hogy gyermekeikkel játszottak, ugyanakkor vigyáztak rájuk.
Egy másik potenciális magyarázat az, hogy a legtöbb munka "gondolat" újra esik az anya. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a nők nyomon követik a dolgokat és a programokat, amelyeket tiszteletben kell tartani, míg az apák többet játszanak.

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here