Mert egyes nagyszülők nem maradnak az unokákkal

Forrás: Shutterstock

A pszichológus elmagyarázza, mi történik, amikor a nagyszülei nem maradnak az unokáival, mit kell tenniük, és milyen okok vannak

Nagyszülők, akik nem tudnak állni az unokákkal

Anyám mindig megkérdezi a gyermekeim társaságomat. Azt mondja, soha nem látta őket, és unokái vannak, akik ismerik, hogyan szeretné. Mindig vásároljon nekik játékokat, és minden alkalommal főzzön egy hadsereg számára, de amikor elhozom őket, hogy hagyják nekik ebédelni, vagy egész délután, ha dolgoznom kell, elkezd panaszkodni, és világossá teszik, hogy jobb lenne, ha jobb lenne.. Ez nem egyértelmű, de panaszával elviselhetetlenvé válik..Nem tudom, hogyan kell viselkedni..

A nagyszülők szerepe

Nagyszülők vannak Fontos számadatok a gyermekek életében. Különböző hivatkozási pontokat képviselnek a szüleikből, de ugyanolyan jelentősek: védő szerepük nemcsak az unokákat, hanem a felnőtteket is magában foglalja.

A szülők tapasztalatai lehetővé tették minket bölcsesség, hogy ha jól van elhelyezve, lehetővé teszi, hogy kiváló hozzájárulást nyújtson a kicsinek növekedéséhez. A nagyszülők játszanak a saját unokáikkal, és megadják a dolgokat, hogy a szülő néha tiltja, de ezt az okt, hogy megítélik őket.

Az A nagyszülők szerepe Sokkal összetettebb tulajdonságokkal rendelkezik, mivel a szülők szülei, az érzelmi funkciója, amely nem korlátozódik az egyszerű vállalatra, de messze túlmutat.

Jelenlétük továbbítja az érzést "Generációs és családi tagság: Rájuk, érzelmi és kulturális értékeket adnak át. A családi csoport történelmi emléke, körvonalazása és egyéni identitása.

Az ő védelem, A jelentés másik rivalens összetevője, lehetővé teszi a gyermekek fejlesztését önbizalom és megtanulják, hogy vigyázzanak nagyszüleikről és szüleikről, különös figyelmet fordítanak a gesztusaikra és a reakcióikra. Ha például a gyerekek ellentétben állnak a szüleikkel - ahonnan nem érzik őket, ők szerepelnek - általában azokhoz fordulnak, akik bűncselekményeket vagy megvédik őket, nagyszüleiket, különösen, ha napi és közvetlen kapcsolatuk van.

Ott türelem Néha hiányzik szülő-gyermek kapcsolat Természetesen a nagyszülőknél, akik időt és megértést szentelnek, hogy gyakran hiányzik a szülők. Az utóbbi, amelyet az őrült élet és a munkahelyi stressz miatt vettek, nem adnak sok helyet a gyerekeknek játszani, és a kölcsönös pillanatok szűkösek. A nagyszülők és az unokák közötti kapcsolat elkötelezettség és bűnrészesség: Olyan tapasztalat, amely emlékeztet a szabadságot, a játékokat, az időt, az elkötelezettséget, a pihenést, a történeteket és a hosszú sétákat.

Olvassa el: az anyai nagymamával kapcsolatos kapcsolatok

Nagyszülők, akik szülei

Mindazonáltal mindig meg kell szerep Mivel mindenkinek van sajátja. Előfordulhat, hogy az idősebbek a gyermekek oktatásában helyezkednek el a tényleges szülőkre néző szempontból. Ebben az értelemben egy generációs kontrasztot lehet létrehozni, amely messze túlmutat a nagyszülők és az unokák közötti kapcsolaton, de az első és a második generáció szülei és gyermekei.

Szülők a Lite-ben nagyszülőkkel: unokák

Így liti Mindannyian magukban foglalják, néha megtagadják a látogatást, vagy akár a részvétel megszakadnak, a fiatalabbak rovására, amelyek viszont, néha el kell távolítani azoknak a szeretetnek és figyelmének, akik szeretnék játszani és viccelni, néha eltávolítják. Valójában gyakran a felnőttek vagy párok bevonásával járó turbulens megbeszélések különálló hagyjon olyan generációs vákuumot, amelyet senki nem lehet betölteni. A rokonoktól vagy az intim barátaiból származó hatalmi harc vagy eltávolítás magában foglalja a kapcsolatok tekintetében. A nagyszülők "Kedvencek" válnak az egyik szülő származási családjának, míg a többiek levágnak.

Miért nem sikerült maradni a nagyszülőknek az unokákkal való tartózkodásra

Ezek Záró attitűdök Egy adott családi maggal szemben - vagy a szülők és a gyermekek közötti konfliktusok és az első és a második generáció gyermekei között - az egy és mások közötti ambivalencia szempontjait is figyelembe veszik, és még az unokákat is magukban foglalják.

Amikor egy szülő például, nem fogadja el a fia esküvő elválasztását és törését, Még az unokákkal való kapcsolat megváltozik: a kapcsolatok hajlamosak megváltoztatni magukat anélkül, hogy valaki észrevenné, vagy bármilyen esetben kénytelen lemondani.

Napjainkban aPárok aki úgy dönt, hogy gyermeke van több mint 35 És a nagyszülők ezért sokkal többek Idős államporgárok Összehasonlítva. Ezért jogos, hogy néha van ereje vagy türelme, hogy megosszák a hosszú vagy különösen igényes alkalommal velük pontosan azért, mert vett a problémákat vagy egészségi állapotok hely számukra nehézséget accuding az unokák.

A kapcsolatok léteznek, de Az igények megváltozása És bár az unokák társaságát keresem, ezek kis betegek ", és ez értelmezhető Rossz kitartás: A ritka figyelések és a rövid idő, az unalom és a grumpiness bajba került a bajba.

AZ tényezők Sokan szedve lehet korlátozott bűnrészesség a nagyszülők és a gyermekek között valamint az egyes generációk komponensei közötti jellemző szempontok és jelentős kapcsolatok.

Oktatja a nagyszülőket a kapcsolathoz

Hogyan tudsz beavatkozni? Az Konstruktív párbeszéd Ez egy jó elrettentő Konfliktuskapcsolatok de gyakran nehéz kezelni, mivel ez magában foglalja a mostantól jól strukturált kapcsolatokat, mindenki személyiségének, saját oktatásának és a körülmény szubjektív elképzelését. Továbbra is gyerekek, még akkor is, ha szülők vagy gyakran Nem mehetsz célok.

Biztosítsa a kapcsolatot, és hagyja, hogy a gyermek életében a legrégebbi jelenléte legyen központosítás: Kifejezni a csalódás, és közli ez magában foglalja, mind a gyermek és a szülő, elősegítheti a konstruktív párbeszéd.

A választás az időbeli nehézségek kezelésére, megjegyezve a Maximális tolerancia idő, Ez elősegítené a frekventációt azzal, hogy támogatja a kapcsolatot minőségi szempontból a mennyiség helyett.

GPT inrond-oth-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here