Puha hasa a szülés után, itt van, hogyan lehet megszüntetni

Forrás: Shutterstock

A szülés után a puha hasa normális, mert a szövetek nyugodt és kis tónusok. Hasznos edzés és helyes tápegység

Puha hasa a szülés után, hogyan lehet megszüntetni

A gyermek születése után én Hasi szövetek Ők hoznak és nyugodtak. Az izmok és az epidermis kilenc hónapig hozta össze a méh és magzat növekedését, és nem számíthat arra, hogy a tonikok néhány napig visszatérnek. A szakértők szerint szükség van legalább egy hónap, De bizonyos helyzetekben több időre van szükséged. Ott Puha hasa a szülés után Ezért normális, de jó, ha egyszerre keres, kevés az izmok, és megszünteti a felesleges zsírt, a vonalhoz kapcsolódó okok miatt, hanem az egészségre is.

Ebben a cikkben

  • A szülés utáni puha hasa oka
  • Puha hasa a hasi diasztázis szülés után
  • Jó szokások a szülés után a puha hasa ellen
  • A lágy has elleni küzdelem a gimnasztika után
Olvassa el továbbá: Hogyan lehet visszaállni az alakban a szülés után

A szülés utáni puha hasa oka

A méh súlya általában, majd terhesség előtt, körülbelül 100 gramm. A terhesség végén ez a szerv súlya körülbelül egy kilo és fél, amelyhez körülbelül 3 font súlyát kell hozzáadnunk az újszülött, a placenta, az amniotikus folyadék és más struktúrák. Hasi szövetek, epidermisz és izmok, fokozatosan alkalmazkodnak az öt fontnál magasabb súlyt támogatva, havonta havonta a magzat növekedése alatt. A hasi területen is súlya az egész test súlya, fiziológiailag megnövekedett súlya a zsírszövetnek, mint tartalékként felhalmozódott. Végül a nő ugyanazt a testtartást változtatja meg, a has súlya és a jövőbeni anya gerincének köszönhetően egy idegesebb görbületen megy keresztül.

Puha hasa a hasi diasztázis szülés után

A hasi diasztázisok problémája néha hozzáadódik ehhez a helyzethez, amely a has két izomzatainak szétválasztása, a méh súlyához. Ez a szülés után a puha hasa gyakori oka. De menjünk a rendeléssel. A has elején két izm van, a jobb hasi végbél és a jobb hasi végbél, amely a hasi összes szerv támogatásának és védelmének függvényében van. Ezeket vékony és rugalmas szövet, az alba vonal elválasztják. A terhesség alatt a növekvő méh térfogatú, hasizom kötegek adta fel, távolságot közöttük és az Alba vonal széle- síti. Amikor a gyermek születik, általában két hónapon belül legfeljebb a megfelelő hasi izmok folytatják a kezdeti hangjukat, de ez nem mindig történik meg. Tárgy terhesség esetén, ha a nő erős túlsúlyban van, vagy az izomgyengeség hatálya alá tartozik, a két hasi jobb izmok különösen gyengülnek és küzdenek, hogy visszaszerezzék a szülés előtti hangot. Következésképpen nyugodtabbak maradnak, és a has puha. Ráadásul a köldökön egyfajta depresszió megjegyezhető, ami megfelel a két izomköteg közötti térnek.

Jó szokások a szülés után a puha hasa ellen

Az első fegyver, hogy harcoljon a puha hasa után a szállítás után a türelem. Pontosan így. A hasnak legalább egy hónapra van szüksége ahhoz, hogy folytatja azt a szempontot, hogy korábban volt, egy kicsit inkább császármetszés esetén, amelyben van egy seb, amely meg kell gyógyítani magukat.

Körülbelül egy héttel a gyermek születése után a méhet 50% -kal csökkentette a szoptatással megjelenő méhösszehúzatoknak köszönhetően, amelyek segítenek a szervnek az eredeti dimenzióinak folytatásában. A bőr még mindig puha és hozam. Ebben az esetben egy kissé tartalmazó pancerát lehet viselni, különösen Cesarean esetén.

A hatalomnak teljesnek kell lennie ahhoz, hogy biztosítsuk a gyermeket az összes olyan tápanyagnak, akiknek szüksége van rájuk, de jó csökkenteni az egyszerű cukrokat, a felesleges telített zsírokat, a fűszereket, hogy segítsen a zsír eltűnését a hasi területen.

Végül szükséged van egy kicsit a fizikai aktivitás: Csak sétáljon minden nap pedig legalább félig ütemben, a baba egy kerekesszékben vagy a baba hordozóban, hogy kalóriákat égjen és tegye a has izmait.

A lágy has elleni küzdelem a gimnasztika után

Abban az esetben, ha a szülés utáni puha hasa A hasi diasztázis nem tér vissza, Ez már nem csak esztétikai probléma, hanem az egészségügy is. Tény, hogy a hasi diasztázis a has, még a hát, a hasi hernia kialakulásának kockázatát teszi ki, és nyilvánvalóan romlik egy második terhesség esetén. Ezért jó beszélni a nőgyógyászral, amely a problémát pontos látogatással, ha szükséges, a has ultrahanggal. Sok esetben lehetőség van arra, hogy gyakorolja a torna gyakorlása a puha hasa a szülés után. Hogy megtudja, melyik a megfelelő, meg kell kérdeznie a nőgyógyászot vagy a fizioterapeutát, és minden esetben soha nem megy, mielőtt két héttel a születés után költöttek. Itt van két példa. A gyomorban fekve a hátán, a padlóra és a lábai hajlított, mélyen úgy néz ki, hogy mélyen úgy néz ki, hogy belsejében lejár a hasát. Végül lassan, pihentél. Ismétlődik 10-szer. A második edzést ugyanabban a helyzetben végezzük, és lejár arra, hogy megpróbálja megnyomni a lombi zónáját a padlóra. Ismétlődik 10-szer. Csak korlátozott esetekben használják az abdominoplasztika műtétére.

E cikk forrásai

  • Az Egészségügyi Minisztérium honlapjának szakasza a szülés utáni első hónapokban
  • A humanitas webhely része a Terhesség módosításaiban
  • A torna gyakorlatokra gyakorolt ​​gyakorlatok Aogoi - Olasz Kórház Gynecológusok Szövetségének születése után
Gpt inrond-birth-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here