Pajzsmirigybetegségek terhességben

Mind az élelmiszer-szárítás, hogy a hyperthyroidizmus sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál, és gyakrabban találkozzanak a terhességben

Az endokrin mirigyek malettiái

Van A hyperthyroidizmus megalapítása (OLVAS) Sokkal gyakoribbak a nőknél, mint a férfiaknál, és gyakrabban találkoznak a terhességben.

A pajzsmirigyhormonok terhességben történő előállítása így változik: a T3 és a T4 összesen megnövekszik, míg az FT3 és az FT4 normális; A TSH normális, és az első negyedév végén csak egy szerény csökkenést mutat.

Olvassa el továbbá: A pajzsmirigy adhat problémákat a szülés után

A TRH nem felel meg a jelentős változásoknak.

A TSH nem adja át a placentát; A TRH helyett átadja, de úgy tűnik, hogy nem ösztönzi a magzati ipophysist, amelynek funkcionális tevékenysége nagymértékben független. A magzati tiroxin (T4) különbözik a felnőttéből, mivel egy olyan enzimatikus érmtelenség miatt, amely csak a szülés után megszűnik. A hyperthyroidizmus problémája többé többé-kevésbé megfelelő terápiás probléma.

Azok a hypothyroid nők, akik rosszul vagy nem kezeltek, túlnyomórészt steril, ha terhesek maradnak, akkor veszélyeztetik, ha nem szakadnak meg, akkor magas perinatalális mortalitásuk van, alternatív módon az élő hülyét vagy súlyos pszichomotoros késések.

Olvassa el: Gyermekes pajzsmirigybetegségek

A hyperthyroidizmus terhességének leggyakoribb oka a széles körű mérgező golyó (OLVAS), a mérgező multinoduláris golyó, a mininoduláris golyó, akut pajzsmirigy-gyulladás, a hasmroiditis hyroiditis hipermetabolikus fázisa, a hólyagos kerék és a chorioncinoma.

A klinikai tünetek a A terhességben megjelenő disendokry nem könnyű megkülönböztetni a fiziológiai terhesség bizonyos rendellenességeitől: Tachycardia, tartós hányás, duzzadt lábak, meleg intolerancia, az étvágy növekedése.

Jelentős jel a Tachycardia (több mint száz ütés percenként) Ki továbbra is fennmarad; Egyéb specifikus jelek lehetnek a Súlycsökkenés és kiálló szemek.

A laboratóriumi vizsgálatok megerősíthetik a betegséget, amely növeli a szabad T3 és T4 frakciók növekedését, a TSH csökkenését, az autoimmun komponens megjelenését, azaz az önvágó antitesteket. Terápia radioaktív jód ellenjavallt terhesség. Használja a Tioamidi, ami csökkenti a thirroxin bioszintézisét.

Ha a farmakológiai terápia kielégítő hatással jár, akkor megjelent Sebészet, hogy előnyösen a terhesség első trimeszterében kell végrehajtani, bár ismert, hogy az abortusz kockázata nőtt

Viviana di Matteo

GPT inrond-terhesség-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here