Az olvasás fontossága a kis

A pedagógista arról beszél, hogy fontos a fiatalok olvasása és az előnyök, hogy hozza a szokás olvasni

A gyermekek olvasásának fontossága

Gyakran beszélünk arról, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek megismerkedjenek a gyerekek olvasásával, amelyeket használnak Hallgassa meg az olvasott történeteket Majd az évek során, hogy megtanulják olvasni egymástól függetlenül. De mi igazán az előnyök, hogy hozza magávalszokás "olvasni" a fiataloktól?

Kognitív előnyök

Először az olvasást egy igazi edzőteremnek kell tekinteni, amelyben tudsz Képzésünk. A gyerekek olvasása, hogy a lehetséges és különböző realitások gondolkodjanak saját, hogy megpróbálj előre látni a képzelet, mi fog történni, hogy Gyakorolja a problémamegoldást amikor főszereplőként, próbálj meg gondolkodni arról, hogy mit tehetnek, hogy megpróbálják megoldani a problémáikat. Ebben az értelemben azt mondhatjuk, hogy Az olvasás stimulálja gyermekeink képzeletét És kiterjeszti a gondolat horizontját.

Olvassa el továbbá: Hogyan csábítani a gyerekeket az olvasásra?

Ez is biztosítja a gyermek új szavakat is hogy megtanulja, hogy mindig kifejezze, mit jelent, elősegíti, hogy meghatározza a Lexikus bővítés: Az olvasó növeli a személyes szótár minden alkalommal, hogy új szókincs szókincs a csomagtér, hogy nem tudja, még keresett, és több esetben írja le a gondolatait. A Fogalmak nevének megadása A gyermek is megerősíti őket az elmédben, egyértelműbb és állandóbb értelmet ad, ez több "az ő", felismeri őket, és készen áll arra, hogy azonosítsa őket a jövőbeni élettapasztalatokban. És ez is igaz a érzelmek (például. Ha egy gyermek egy könyvben olvas, hogy egy főszereplő "keserű", mert csalódott valaki magatartása, akkor képes lesz arra, hogy nevet adjon olyan érzelemnek, hogy ő maga is megpróbálta más időpontokban, de hogy nem volt egyértelműen azonosítva, és minden Az idő, hogy a hajlandóság megbánja meg, fel fogja ismerni, és tud hozzájutni vele másoknak, és miért nem, még kevésbé félelem).

Érzelmi előnyök

Ebben az értelemben az olvasás nagyon fontos funkcióval rendelkezik az érzelmi szinten, mint az olvasó által rendelkezésre álló fogalmak és szavak kiterjesztése, Szintén kiterjeszti az érzelmek rajongóját Hogy felismeri: A gyermek nevet ad az érzelmeknek, amelyek bizonyítják a könyvek főszereplőinek, majd ezt követően saját. Pontosan olvasható Beszélhetsz a "nehéz" érzelmek gyermekeivel, hogy megértsék mindkettőt, hogy elfogadják: Tény, hogy a főszereplők történetei lehetővé teszik számukra, hogy a természetállamokkal is nagyon intenzív és fájdalmas esetekben kezeljék őket; A karakterek ebben az értelemben egy kicsit a "szűrőből" cselekednek, mivel valószínűleg túl erős lenne ", hogy közvetlenül beszéljen néhány témával (pl. Halál, elhagyás, magány stb.) És a történeteken keresztül történik.

Mindig ebben a tekintetben az írásos szöveg lehet a funkciója Készítse elő a gyermeket egy adott ismeretlen helyzetre És talán néhány kellemetlen szempontból is: ebben az értelemben az összes gyermek számára hasznos valódi "társadalmi történetek", de az autista rendellenességekkel rendelkező gyermekek számára is alapvető fontosságúak ebben az értelemben, amely előkészíti az olvasót, hogy mit kell mennie és élni, előre jelezve, hogy mi fog történni és leírni mindent, ami megtörténik (triviálisan például. Vannak olyan történetek, amelyek meglátogatják az orvos vagy fogorvos látogatását az iskola első napján, egy utazás otthonról...). Továbbá, a gyermek elolvasása, amely a főszereplői szempontból nemcsak az elvégzett tevékenységekben, hanem az általuk végzett érzelmekben is figyelembe kell venni, Ez ösztönzi az úgynevezett Az empátia, azaz az a képesség, hogy magukat a másik szerepébe hozzák, és megértsék, mit érzel, és mit érzel: ez a kapcsolat alapja.

Relációs előnyök

Ez ösztönzi az empátia képességét valójában nagyon fontos relapszusok a relációs szinten: Egyetértek másokkal, hiszen hipotézisíthatom, hogy mit próbálnak és gondolkodnék, és én is előre jelezhetem a viselkedést. Az empátia hiánya vagy az empátia hiánya, Ez nem engedi nekem hatékony relációs cserét, és a másikat az én adagolható szememre teszi, és ezért kiszámíthatatlan. A relációs szempontból is alapvető Csere, amely azok között létrejöttek, akik olvasnak és hallgatnak. Emiatt fontos, hogy folytassa a történeteket gyermekeinknek, még akkor is, ha egyedül tudom megtenni: nem csak azért, mert "irányíthatjuk" olvasásukat, hogy mi számunkra hasznos és előnyösebb a tartalom szempontjából , De azért, mert meg kell erősítjük a velük való kapcsolatot, a párbeszédet, az összehasonlítást, affektív csereEz akkor lehetséges, ha nem korlátozzuk magunkat ahhoz, hogy egy és mono a könyv, de mi a szivárgást, részvételt, amit értelmeznek és „egy kicsit, megjegyzések, A mi figyelmes landinfterünknek, és miért nem, megállni egy rántást, egy csókot és egy megnyugtató és / vagy bűnösséget.

Ez egy csodálatos lehetőség, amely a úgynevezett olvasás "megosztott", Ez az olvasó, amelyben az olvasó, aki az olvasó és azoknak, akik hallgatnak, nem feltétlenül azt mondják, hogy az olvasónak szükségszerűen felnőttnek kell lennie a felnőttnek és a hallgatónak, lehet szórakoztatónak is, hogy a gyerekek cseréljék nagyobbak lettek. A megosztott olvasás és az olvasás mindegyik előnye mellett fontos, hogy a gyermek mindig kellemes élményként éljen: Ha a gyermeknek pozitív emlékezete lesz, nagy érdeklődést vonz az egész életében. És minden esetben lehetősége lesz arra, hogy élvezze a jelenlétét A pillanatok, amelyekben olvasni fognak először öröm és öröm hogy megosszák azokkal, akik szeretik.

GPT inrond-oth-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here