Az olvasáshoz való jog védelme érdekében született nemzeti hét

Forrás: Shutterstock

November 14-től 22-ig visszaküldi az olvasott nemzeti hét harmadik kiadását, "a történetekhez való jogok!"Kilenc nap szavak, képek és érzelmek, megosztott #abassavoce, a könyvek oldalaiba csomagolva

Nemzeti héten született

Született olvasni úgy döntött, hogy megünnepeljük a történetek jogait a hét folyamán A gyermekkori és a serdülőkciós jogok nemzetközi napja, Hogy kifejezzék a döntő és univerzális üzenetet, hogy "minden gyermeknek joga van védeni, az affektív fejlődés és a kognitív, nem csak a betegség és az erőszak miatt, és a történetek a gyermekek számára kimeríthetetlen forrást jelentenek a gyermekek számára növekedés.

28 fotó

Könyvek gyerekeknek

menj a galériába

Könyvek, Illustrati albumok, tündérmesék és történetek: A kicsi olvasások világa. És minden egyes fedél esetében meg fog találni a Pianeta Mamma bemutatót

Abban az esetben, amikor a könyvtárak, a klinikák, az olvasási pontok, a fészkek, a gyermekkori iskolák, a gyermekkori iskolák, a gyermekkori iskolák, a gyermekkori iskolák, a gyermekkori iskolák, az olvasás.NPL nemzeti hét Azt is ünnepeljük, hogy "gyakorlatilag" a nemzeti Facebook oldalon született olvasni. A családok a két kezdeményezés főszereplői lesznek a történetekhez való jogokhoz!". #LaprimavocÉs ez a videó kampányt, amely meghívja Önt, hogy tegye video tartó 30-40 „aki visszahúzódik őket, nagy és kicsi, egy időben megosztott olvasás.

Tavaly egy adott kezdeményezés lesz fenntartva november 20-án, az NPL szerkesztési munkatársai javaslatot tesz egy "megkülönböztető jelet, amelyet e-mailben kell kérni (abanyavocenpl @ gmail.com), hogy megszüntesse az olvasást.

Az olvasás fontossága korai korban

Ott napi olvasás A gyermek olyan vállalkozás, amely számos hosszú távú pozitív hatással rendelkezik, különböző szinteken: nem csak a kognitív és nyelvi, hanem érzelmi és relációs, társadalmi és gazdasági. A gyermek szókincse, amely a leginkább pályázati korig az ingerek és az olvasás előnyei, biztosan gazdagabb és változatosbb és a kognitív szempont szerint. Ez a mély nyelvi tulajdon megfelel a nagyobb megértési kapacitásnak, a magasabb szellemi hányadosnak, a jövőbeni folyékonyabb olvasási kapacitásnak és egy mélyebb vágynak.

A kognitív fejlődés előnyei

Az Kognitív olvasási hatások Ezek jelentősek és megmagyarázzák a gyermek agy plaszticitásának bizonyítékait az élet első hónapjaiban és az életévek és a korai ingerek és expozíciók hatásairól. Az első hónapokban az úgynevezett "kritikus időszakok" vannak az életének első hónapjaiban és éveiben, amelyekben egyes funkciók több, mint például a látáshoz és a halláshoz és a nyelvekhez és a szóbeli termeléshez kapcsolódóak. A könyv megosztásával kapcsolatos kognitív képességek, például a memória, a kreativitás, a megértés, a név és a jelzések jelzése, gondoskodnak arról, hogy az agykapcsolatok továbbra is fennállnak.

A nyelvi fejlődés előnyei

A gyermek olvasásával lassan a nyelvét, szavait, formáját és szerkezetét. Ez a mentális struktúrák építésére szolgál, hogy megértsék a kapcsolatokat (I és mások, én és dolgok) és a téridőszaki távolságokat. Ezenkívül a gyermek megtanulja felismerni a leveleket, hogy megértsük, hogy a nyomtatott szavak képviselik a beszéd világát. Ezért az olvasás befolyásolja a Készségek fejlesztése az olvasási képesség megszerzésében, különösen a szóbeli és írott nyelv és a fonológiai kompetencia fejlődéséről és ismeretéről.

A relációs fejlesztés előnyei

Ossza meg az olvasást a gyermekével a karodban egy szerelmi tapasztalat, elkötelezettség, részvétel, empátia., amely elősegíti a segítségnyújtás alapvető jellegét a gyermek identitásának építésében. Az olvasás elősegíti a vizuális érintkezést "szemtől szembe", olyan releváns a melléklethez, és a felnőtt karokban lévő fizikai.

Olvassa el továbbá: Hogyan közvetíthetsz egy szenvedélyt az íráshoz és a gyerekek olvasásához

Az érzelmi fejlődés előnyei

Az érzelmi szempontból a Családi olvasás Segítsen a gyermeknek felismerni és elképzelni mind a többiek, mind a saját érzelmeit. A gyerekek áttekintése a történet karaktereiben, és mint ilyen, mielőtt ismeri és felismeri, hogy mit próbálnak, megtanulják az érzelmek kezelését. A gyermek olvasása és azonosítása révén a gyermek azonosítja az érzelmeket. A gyermek megérti, hogy ez az érzés is vonatkozik más emberek, hogy az érzelmek értelme, és lehet közölni, megosztás, elismerése és tiszteletben tartása.

Hosszú távú előnyök

A programok Született olvasni amely az érzelmi, szellemi és társadalmi fejlődés alapvető szükségleteivel foglalkozik, előnyben részesítik a képességfejlesztést és befolyásolják a felnőtt életet. Az olvasás meghatározza a tanulási tapasztalatokat és befolyásolja az iskolai karrier, mert az olvasáshoz való jó előkészítés az önbecsülés, az érdeklődés, az iskolai aktív részvétel. Éppen ellenkezőleg, a nehéz helyzetű gyermeknek kevésbé önbecsülése lesz, unalmas lesz, frusztráltabbá válik a távollétek és az iskola elhagyásának következtében. Az utóbbi években a nemzetközi tudományos közösség növekvő érdeke a korai beavatkozások lehetőségeiről, az élet első három évében, mint a gyermek szellemi és érzelmi képességeinek optimális fejlődésének feltételezésének feltételezése.

Hasznos információ

  • Az olvasáshoz született helyszín
  • Fanpage Facebook

GPT inrond-oth-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here