Újszülött szökőkút, amikor záráskor és amire szüksége van?

Forrás: Shutterstock

A baba fejének közepén van egy puha terület: ez normális? Ezt a területet Fontanella-nak nevezik, és normális, hogy van

Az érintésre szolgáló puha és rugalmas terület általában "szökőkút", és normális, hogy van. Ez egy rostos membrán, amely az a térben található, amely elosztja a koponya által alkotó csontokat, még nem hegesztve egymással.

Mire szükség van a szökőkutakra

Ez a sajátosság szolgál Győződjön meg róla, hogy a gyermek születik: Ahhoz, hogy átmegy a keskeny rajzcsatornán, a koponya lapos csontjai, köszönhetően, hogy még hegesztettek, áthaladhatnak egy kicsit. Az élet első hónapjaiban a koponya csontok mobilitása az agy számára biztosítja a lehetőséget kompressziók nélkül nőnek.

A legjelentősebb szökőkút két:

  • , L'Elöl, szinte minden'Fej Apex, rhombus alakja és körülbelül négy centiméter hosszú.
  • A hátsó, a nyak közelében, olyan kicsi lehet, hogy nehéz legyen azonosítani.

Vannak más szökőkutak is, mind a szerény méret, a koponya különböző lapos csontjai között.

Amikor az újszülött szökőkútja megkezdi a zárást?

A szökőkút az élet második hónapja körül kezdődik. Az elülső szökőkút akár akár 18 hónapos életet is igénybe vehet, míg általában a hátsó eltűnik, a csontok hegesztése után, először.

A szökőkútokat alkotó membránok nagyon robusztusak: nem kevesebb, mint a környező csontrész. Megáll, hogy a gyermekeket édességgel (szökőkutaktól függetlenül) kell kezelni, és védi a balesetektől, amelyek trauma.

#Non igaz, hogy a szökőkút kényes, és jobb, ha nem érinti őket. Valójában rezisztensek és rugalmasok, így könnyen viselhetik a kezek normál érintését.

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here