Anyasági szabadság a világon: ki jobb vagy rosszabb, mint mi?

Forrás: istock

Hogyan működik a szülési szabadság a világon? Olaszországban a munkás anyák 5 hónapos szabadságra jogosultak, 80% -kal egyenlő napi juttatással, lássuk, mi történik a világ többi részében

Anyasági szabadság a világon

AZ Anyasági és apasági szabadság Ők a legutóbbi frissítések témája Olaszországban a munkaerőpiac reformszámlájával. Lássuk, hogy a Anyasági szabadság a világon És hazánkban.

Anyasági szabadság Olaszországban

A gyermeket váró nőnek joga van tartózkodni a munkából egy ideig 5 hónap amely a szülés után 2 hónappal és 3 hónappal oszlik meg, vagy ahol az egészségügyi feltételek lehetővé teszik, hogy a nyolcadik hónapig dolgozzon, majd otthon maradjon egy hónappal a szülés előtt és a születés után 4 hónappal.  Ebben az időben a munkavállalók egy napi juttatást észlelnek az INPS-tőlA javadalmazás 80% -a a munka utolsó hónapjában észlelték. Ebben a kötelező szabadságban lehet követni az opcionális szabadságot, amelyet a gyermek kora 12 éven belül kérni kell, amely további hat hónapból áll, amelyeket 30% -ra fizetnek. Ezenkívül a gyermek életének első évében fizetett vertési jogosultságokat kapnak.

De mi a helyzet A világ más országai? Ismerd meg, még olvassuk el azokat az adatokat, amelyek a Daverio & Florio ügyvédi iroda által végzett kutatásokból származnak, amelyek Olaszországban az InnerAndardot képviselik, a munkajogi nemzetközi hálózat, amely összehasonlította a szabadság és a javadalmazás helyzetét Olaszországban és más országokban As Franciaország, Egyesült Királyság, Németország, Spanyolország, Írország, Hollandia, Ausztrália és Argentína.

Olvassa el: Korai szülési szabadság

Anyasági szabadság Németországban

Ban ben Németország garantáltak 14 hetes szabadság, vagy, mielőtt elhagynám és 8 születés után. A kártalanítást a terhesség előtti 13 hetes fizetés vagy az utolsó negyedév alapján kell kiszámítani. Németországban a Neopadri jogosult a szabadság egyetlen napjára. 

Anyasági szabadság Angliában

Az UK Ez az az állapot, hogy fenntartja magának a legjobb jogait a munka terén és anyaság: a newmammers jogosultak 52 hetes, amelynek 26 kötelező és 26 további, függetlenül eltöltött szolgálati. Az első 6 hétig 90% -os fizetés garantált, és a következő 33 hétig a fizetés nem haladhatja meg a 139 fontot.58 hetente.

Tekintettel a apu Kihasználhatják az egyik vagy két hetes szabadságot, ameddig legalább 26 hetes egymást követő munkát végeztek.

Anyasági szabadság Franciaországban

Ban ben Franciaország A szabadság 16 hétig tart, de növekedhet, ha a nőnek több mint két gyermeke van, ebben az esetben 26 hétig tart, vagy szült az ikrek, ebben az esetben 34 hétig kapsz. A javadalmazást a fizetés utolsó három hónapjának átlagán alapul, 21% -kal csökkent, de nem haladhatja meg a 3-at.218 euró. Ez az úgynevezett hároméves időszakra is előirányzott "Projekt szabadság"Ez bónuszokat kínál a baba sitters vagy a Segítség a kis.

Tekintettel a neopapà 3 Az opcionális nap garantált születéskor és egymást követő 11 választás.

Anyasági szabadság Svédországban

Gyakran olvastuk ezt Svédország Ez a világ egyik országa, ahol a neogenerátorok magasabb jogai és védelme garantált. A svéd jóléti rendszerben valóban innovatív az, hogy mivel a hetvenes években bevezetésre került, a szabadság fogalma soha nem gondolta Neomamme-re, de mindkét szülőre. Anya és apa felajánlják 480 nap szabadság a gyermek kilencedik évéig, és mindkét szülő otthon maradhat. A Határozottan modern rendszer és egy családbarát, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a neopofamell együtt legyen az első hetekben, hanem önállóan szervezzen önállóan mind az anya, mind az apa munkatársai alapján.

Olvassa el továbbá: A szülési szabadság az önálló vállalkozók számára is

Végül Spanyolország A szülési szabadság 16 hetes, amelyet teljes egészében fizetnek, csak hat kötelező, és az egyébként is el kell élvezni. Apa jelenleg 13 napig otthon maradhat, de 2017 óta az időtartam 4 hétig érkezik. 

Más kontinensekre költözünk, amit felfedezünk Argentína 90 kötelező napok garantáltak, amelyek 100% -ban fizetnek, míg a Ausztrália A munkavállaló csak az egyéni vagy kollektív szerződések által előirányzott gazdasági támogatásra jogosult. A szülés után 12 hónapos fizetett és más fizetés nélküli 12 hónap, a munkavállalónak is joga van arra is, hogy rugalmas munkamódot kérjen.

Milyen aggodalomra ad okot Anyasági szabadság az USA-ban A szabályok az államtól az államig változnak

Olaszország úgy tűnik, hogy nem tűnik a leginkább szerencsétlen országok közé, bár biztosan nem vagyunk közé a nemzetek között, ahol könnyebb az anyaság megtapasztalása. Még mindig messze vagyunk a paritástól a nemek között a nemek között, ami az anyák jobb munkakörülményeit és az állapotuk nagyobb tiszteletben tartását jelenti, és biztosan nem tudunk nagyon jó gazdasági és társadalmi államot büszkélkedni az anyák számára, de alapvetően jobban járnak, mint mi csak az angol kihasználhatják a szabadság és a fizetések nagyobb védelmét.

Amit hangsúlyozni kell, hogy még sokat kell tennie az apasági szabadság tekintetében: Olaszországban a kötelező szabadság 2017-ben csak kettő, 2018-ban 4-re, míg a francia, az angol vagy a spanyol apák számára több időt biztosítanak arra, hogy képes legyen maradni a baba.

GPT inrond-oth-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here