Mivel a szülők a tizenéves gyerekek szexualitását élik

Forrás: istock

A tizenéves gyerekek szexualitását a szülők másképp élnek. A pszichológus elmagyarázza, hogy milyen szerepük van a serdülők szexuális és relációs növekedésében

A tizenéves gyerekek szexualitása

Erősen megvitatott téma az, hogy a szülők élte a A tizenéves gyerekek szexualitása. Bár természetesnek tűnhet, a gyermekek szexuális fejlődése nagy problémákat okozhat a családi jelentésben. A félreértések, a konfliktusok, a nélkülözés és a vádak hatáskörük van arra, hogy a nehézségekkel küzdő növekedési időszakot éljenek.

De ebben az értelemben a problémásság nem csak fiúk. A szülők újjáélednek a gyermekeikben, akik a fejlődésükhöz kapcsolódtak, néhány kellemesen, mások nagy félelmekkel, hogy bizonyos időszakokhoz kapcsolódó egyes epizódok a gyermekeik életében ismétlődhetnek. Én vagyok az apák, hogy erősen merevek legyenek, és bizonyos szempontoknál erősen merevek, míg az anyák jobban aggódnak és félnek, hogy "valami csúnya lehet.

A serdülő a szexualitásáról

Szexuális fejlődés az élettani érettséget jelenti, az egyes személyek életében fontos rész. Ezért számos pszichológiai és társadalmi tényezőhez kapcsolódik. Sok élő szexuális érettség a kíváncsisággal, mások szégyen, mások még mindig büszkeséggel. Valójában figyelemre méltó a nő és a férfi közötti különbség. Míg a lányok számára a fejlődéshez kapcsolódó test feldolgozása bosszantónak tekinthető és kellemetlen érzéssel élt, A fiúk számára ez az önbecsülés erősödését jelenti és az összehasonlítás a saját virilitásának ugyanazt a büszkeség oka. Ez azt jelenti, hogy a még mindig éretlen testek ellenére felnőttek lehetnek a felnőttek számára, hogy élnek a növekedés tapasztalatának, amely kihívást jelent a felnőtt világ felé, a másik nemi szülőhöz, az azonos nemű szülőjével azonosítani vagy megtagadni.

Olvassa el: hogyan kell kezelni a serdülőkor problémáit

A test fokozatosan fordul elő, néha hirtelen is, A büszkeség, a tökéletesség, a csodálat és a provokáció tárgyává válik. Gyakran a tinédzser játszik a testeddel, még a maszturbáció is, hogy megismerje egymást, és szembesüljön, szex és első tapasztalatai a petting és a nyakozás lehetővé teszik számukra, hogy kapcsolódjanak a másik és a kezdeti meghallgatáshoz, próbálják a vágyat és az örömet a pszichofiziológiai szint.

Az eszméletvesztés, az információhiány és a rossz tudatosság tapasztalataikhoz kapcsolódhat, hogy olyan esetleges következményekkel járhassanak, amelyek traumatikusak lehetnek és megváltoztathatják létezésük menetét.

Hogyan él a szülő a tizenéves fiú szexualitását?

Igaz, hogy ezek a feltételezések eredménye, hogy a szülő gyakran megtalálható a gyermekek oktatása előtt. Három különböző tapasztalat lehet figyelembe venni:

  1. Egy szülő, nyugodt tapasztalatokkal A szexualitáshoz képest nem fog semmilyen félelmet továbbítani a gyermeke számára, aki még mindig részt vehet bizonyos negatív élményben. A szexuális nevelés fogalmának nincsenek nehézségei, és ezért előkészítik fiát vagy lányát erre az új élményre megértés, de ugyanakkor hiteles.
  2. Az aggodalmas szülő, Különösen aggodalomra ad okot a katasztrofális esemény előtt, amelyben a serdülők lehetnek.
  3. Szigorú és súlyos szülő Ehelyett ez az időszak problémás. Ez egy olyan apa esetében, amely merevséggel emelkedett egy túlnyomórészt férfi családban, amely bizonyos szabályokat ró, és megtiltja a leányokat, különösen a serdescenciájukat, ha bármilyen szabadságot megfosztana őket.

Amikor egy fia nő, a serdülőkor emléke élénkebbé válik, és gyakran a felnőtt azonosítja magát vele. Ez a visszahívás számos olyan tapasztalatot eredményez, amelyek gyakran akadályozzák a helyzet objektivitását, de igaz, hogy a szülőknek jelenleg a saját tapasztalataik távoli valóságával kell szembenézniük. A technológiák használata A korai évek óta gyermekeket és serdülőket hoznak, hogy kommunikáljanak egy olyan virtuális tervről, amelyet gyakran nehéz ellenőrizni. Ezért helyénvaló, hogy van egy kölcsönös megegyezés, amelyet tiszteletben kell tartani, így a serdülők élményének élményei és a szülő számára, hogy alkalmanként beléphessenek a gyermekek világába, anélkül, hogy ingadozó és tolakodó módszereket használnának.

Milyen szerepet tölt be a szülő a tizenéves szexuális és relációs növekedésében?

A tanítások elsősorban azt az értéket érintik, hogy mindenki megadja magát. Fontos, hogy szeretjük, és ne jelenjen meg, vagy ne jelenjen meg. Nincs kapcsolat, ha nem veszik el kölcsönös tisztelet és megosztás. A fizikai síkban való benyújtás, féltékenység és demonstráció, hogy a kapcsolat egészségtelen kontúrjait is megőrizze, ha rövid. A közös útnak kell lennie A növekedés és az értékek cseréje hogy semmit sem kell tennie az agresszivitással, az erőszakkal, az ember testének használatával, mint bármilyen nyereség megszerzésének eszköze.

GPT inrond-oth-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here