A méh nyaka, így ez az, és hogyan változik a terhesség és a szülés során

Forrás: Shutterstock

Tehát ez a méh nyaka, mivel a terhesség alatt változik, mert a szülés alatt lerövidül: mindent meg kell tudni ebben a hasznos útmutatóban

Méh nyak

Az méh nyak. Annyira érzünk, hogy a terhesség kezdete a születésig. De pontosan milyen szerepet játszik, és hogyan fordul elő a terhesség alatt?

"Méh száj" vagy "Cervice méh"A méh nyaka csak a méh része. Az utóbbi - nagyon fontos szerv a terhesség alatt, mivel üdvözli az embriót, és megkezdi a terhességet - egy lekerekített superore részből áll, ahol a cső bejárata is van meghatározva méh, Az átjáró rövid áthaladása azt mondta: "ISTMO" és a méh nyaka "-.

Nézzük meg, hogy van ez, és hogyan kiderül elejétől a terhesség szülés ebben az útmutatóban a nyakán a méh:

Ebben a cikkben

  • Méh nyak, mi történik a terhességben
  • A méh és a nyálkahártya nyaka
  • A méh nyakának lerövidítése
  • Mennyi ideig tart a méh nyaka, hogy lerövidítse magukat
Olvassa el továbbá: hogyan lehet megváltoztatni a méh terhességet

Méh nyak, mi történik a terhességben

A méh nyaka passzív, de nagyon fontos szerepet játszik a terhesség alatt. Úgy néz ki, mint egy Keskeny szálas izomcsatorna amely összeköti a méh testét a hüvelynek.

A terhességi időszak alatt A méh nyakának zárva kell maradnia Az újszülött korai születésének megakadályozása, de spontán abortusz vagy más problémák a magzat és az anya számára is. A méhnyugati méhnyak bezárása és hossza valójában az olyan elemek közé tartoznak, amelyeket a nőgyógyász gondosan ellenőrzi minden orvosi vizsgálat.

A méh nyakának feladata a magzat megőrzése, és megakadályozza, hogy milyen fertőző ágensek érik el. Csak akkor van, ha az anya áthalad a méh nyakának. Hogyan fogjuk jobban látni a következő bekezdésben.

A méh és a nyálkahártya nyaka

Amint fentebb említettük, a méh nyakának meg kell zárnia a terhesség alatt. Nyitása valójában abortuszokat, korai részeket és magzati fertőzéseket okozhat. Annak érdekében, hogy a méh védett legyen az úgynevezett nyálkahártya-sapka, amely a Travislio kezdete előtt marad a helyén.

Ott A nyálkahártya elvesztése, Valójában, ami néhány nappal néhány órát jelent a szülés előtt (nehéz megjósolni, amikor a prodromális fázis elindul). Biztosan azonban a vesztesége pillanatától a Travaglio a közelben van, és a közelben van A méh nyakának gyűjtése, Kinek a változása (lerövidítése és zúzása pontosan meghatározza a baba születését.

A méh nyakának lerövidítése

A travil első órái során a méh nyaka elkezd simogatni és elterjedni, hogy hozzon létre egy csatornát, amelyen keresztül a gyermek áthalad. A méh nyakának lerövidítése, Ezért megfelel a dilációnak és a kiáramlónak előző dilatációs fázisának.

Megállapítható, hogy a méh nyaka idő előtt eljut, ebben az esetben az anya meg kell pihennie, hogy elkerülje a korai születést, és bizonyos esetekben kórházba kerüljön annak biztosítása érdekében, hogy a terhesség továbbra is a lehető leghosszabb legyen.

Rendes terhesség esetén, különös problémák nélkül, a méhnyugati méhnyak zárva vannak, és körülbelül 3 centiméter hosszú, a munka során a méhnyak fokozatosan csökkenti a hosszát, így a csúcsok és végül megnyílik, hogy a gyermek születik.

Mennyi ideig tart a méh nyaka, hogy lerövidítse magukat

AA méh lerövidítése Nem ugyanazok az anyáknál. A nyálkahártya-kupak elvesztése után a méh nyaka lassan elkezd tágulni, követi azokat a kontrakciókat, amelyek - kezdetben - el vannak távolítva, nem rendszeresen és elviselhető az anya számára. Ahogy belépsz a munkaerőbe, a méh nyaka többet lerövidíti, elterjedt, felfelé a hüvely falaira. Ilyen módon, hogy valódi csatornát hozzon létre, amelyen keresztül az újszülött áthaladhat.

Miután eléri a 8-10 centiméter a dilatáció A kontrakciók növekednek, és a baba közel van a születéshez.

Ha a TRAVAGLIO nem folytatja ezeket a lépéseket, akkor a kontrakciók lelassulnak, az amniotás táskát a szülészeti táskát az Amnower úgynevezett praktikusaival (az amniumiális zsák mesterséges szakadása egyfajta horog segítségével) és Ennek ellenére a fázis kiutasítója nem hagyja el, szükség lesz az oxitocinnal való születés megteremtésére.

Források: Egészség.gov.IT / portál / nő; Mayoklinikus.org

Gpt inrond-birth-0

Hagyjuk Meg Véleményét

Please enter your comment!
Please enter your name here